Thursday, 21 July 2011

pesta dorian


smlm bdk2 bangunan berpesta dorian...even bru jea beberapa minggu kenl....we all dah mcm adik bradik...memg enjoy dpt mkn dorian berjemaah nie.....bila join dgn dak2 nie semua ak ase mcm muda blik...kahkahkah...tapi memg rupe aku mcm bdk skolah ag...mklumla...muka awek muda...aish...angkat bakul plak aku nie......tpi siusla...aku g LM dulu pun bdk skolah terslh ngorat...kihkihkih...depa ingt aku bdk sekolah tu....aptah lagi bila aku xbrpakaian formal....adoyai...ase mcm kena tambah berat bdn kot...bru nmpk tua...hahaha....terase plak org yg berbdn beso klu aku ckp cm gini.....jgn kecik ati ea....erm...aku nie klu bab nk besorkan bdn memg msalah....aku mkn mcm org bela hntu raye...tpi bdn nak naik sekilo pun mak ai....sush bebenor.....mcm2la aku try....tpi tak menjadik gak.....klakor btul.....klu bab nk turun bert bdn seng jea.....ape kes tak tahula....mkn dorian hari2 leh tmbah ke berat aku nie....huhuhu....

Friday, 15 July 2011

ikat besi

kali pertama belajar mengikat besi sebelum membina pile cap....wah teruja sungguh...sebelum ni tengok pekerja asing mengikat besi macam senang jea...tapi bila kena buat sendiri barula tahu susah jugak nak ikat besi ni....tapi lama-lama mungkin boleh mahir setanding dengan pekerja asing....seronok belajar sesuatu yang baru ni....tak rugila join kursus nie....kawan-kawan pun sporting.....nanti dah mula mengajar tak berpeluang dah nak rasa semua nie....mungkin dah sibuk dengan kursus dan macam-macam lagi....so take the time to learn and enjoy.....

kata-kata aluan

salam kepada semua....
malam nie saya agak teruja dengan adanya blog ini...
saya berharap dapat berkongsi banyak maklumat berguna bersama rakan-rakan...
mungkin blog ini juga akan memaparkan aktiviti menarik yang saya lakukan sepanjang hidup ini.Untuk pertama kali saya ingin berkongsi sedikit pengalaman mengenai destinasi pelancongan saya ke melaka..pengalaman ke Kota A Famosa dan Zoo Negara di Melaka amat menarik sekali....Zoo Negara merupakan destinasi yang bagus untuk dilawati bukan sahaja oleh kanak-kanak tetapi juga oleh orang dewasa. Terdapat banyak binatang yang berbeza dan pelik yang terdapat di zoo tersebut...Kota A Famosa pulak sangat cantik....terasa nak naik beca yang cantik berhias tetapi kewangan tidak mengizinkan....